aneska's blog

aneska's blog

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kesätyöt

Ehkä sitä uskaltaisi vihdoin jo ääneen sanoa, että viransijaisuuteen vaadittavat suoritteet alkaisi melkein olla täynnä. Kesäkuun ensimmäinen päivä alkaa hammaslääkärin viransijaishommat. Vielä ei oo tullut kuitenkaan yliopistolta virallista päätöstä. Yliopiston päätös lähetetään Valviraan, josta tulee noin kahden viikon sisällä virallinen päätös viransijaiskelpoisuudesta. Tämä rekisteröidään Valviran rekisteriin ja Valviralta saa yksilöllisen SV-numeron.

Meen tosiaan kesäksi töihin Kauhavan seudulle. En tunne etukäteen kauheasti aluetta, mutta varmaan kesän aikana ehdin ottaa selvää. Sain vuokrattua kesäksi edullisesti yksiön keskustan tuntumasta. Vuokravälittäjä lupasi hankkia kämppään sängyn, pöydän ja pari tuolia. Eli mun tarvii muuttaa sinne käytännössä vaan vaatteita, muutamia astioita ja käyttötavaraa. En oo nähnyt mitään kuvia koko asunnosta. Streetviewista tsekkasin, että kyseessä on rivitalo. Vasta sitten muuttopäivänä näkee, miltä se näyttää sisältä.


Vähän jännittää kyllä työt ennakkoon. Ei osaa yhtään ajatella etukäteen, miten paljon menee aikaa johonkin paikkaukseenkin. Klinikassa pitää aina välivaiheita näyttää opettajille ja tehdä kaikki hommat ilman hoitajaa. Nyt on sitten hammashoitaja koko ajan kaverina. Helpottaa kyllä mielettömästi! Ja onneksi kesätöissäkin löytyy aina kokeneempi hammaslääkäri, jolta voi kysyä apua, jos tulee kiperä tilanne.



Oon kesällä neljässä eri hoitolassa töissä, niin tulee kivasti vaihtelua. Kesätöiden jälkeen sitten suoraan kouluun, eli ei tuu pidettyä lomaa yhtään. Saa nähä kuinka fiksua tää nyt on ja kuinka väsynyt sitä on sitten taas syksyllä. Vois kuvitella, että ainakaan ei oo enää niin stressi koulusta, kun on kuntalupa taskussa :)



Eilen oltiin kurssin kanssa Pannussa syömässä kevään ja kesän kunniaksi. Piti sitten ottaa oikeen jälkkäriäkin. Meillä on koko kurssin kesken myös whatsapp-ryhmä, jossa voi välillä kertoa kuulumisia kesätöiden lomasta - hauskaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti