aneska's blog

aneska's blog

torstai 23. huhtikuuta 2015

OSCE, apua !

Huomenna alkaisi sitten klo 8:00 OSCE alkuinfolla. Ensin meillä on ilmeisesti joku info ja sitten aletaan kiertämään rasteja klo 8:20 kellotettuna, niin että aikaa on 10 minuuttia per rasti. Yhteensä on 12 kierrettävää rastia liittyen ortodontiaan, parodontologiaan, kariologiaan, endodontiaan, ensiapuun, protetiikkaan ja purentafysiologiaan, sosiaalihammaslääketieteeseen, pedodontiaan, radiologiaan, limakalvoihin, kirurgiaan ja hygieniaan. Lisäksi on kaksi 10 minuutin leporastia.

Oon tän viikon suht rennolla otteella koittanut lueskella tuohon Osceen. Meille on sanottu, että siinä kysytään vaan pelkästään perustietoa. Vaikea sitten kuitenkaan itse lähtä rajailemaan, mikä on vaan sitä perustietoa ja mikä menee sitten spesifimmäksi. Esimerkiksi joskus on ollut proteesin pohjaus vanhana OSCE-tehtävänä, enkä oo sitä vielä käytännössä päässyt tekemään. Luin kuitenkin varalta teorian siitä läpi. Oon lueskellut antibioottien määräämisestä, hampaan poistosta, kariologiasta, proteesien korjauksista ja pohjauksista jne.

Lausuin myös röntgenkuvista bitewing-kuvia, kun kuulemma niitä siinä kysytään lähes aina. Meillä oli klinikassa onneksi muutamia harjoitus-kuvia, jotka oli valmiiksi lausuttu. Tän kuvan hain vaan googlella jostain.


Yksi varma juttu myös mitä lähes aina kysytään on kuulemma oikean matriisin valinta ja laitto tietyn muotoiseen kaviteettiin. Tää kuva on joskus otettu kolmannen vuoden fantom-harkasta, jossa oli koetyönä kans matriisin kiinnitys :)

Onneksi huomenna on ohi, niin ei tarvitse enempää jännitellä. Osa meidän kurssilaisista tuntuu vähän panikoivan tuosta. Onhan se tavallaan ymmärrettävää, kun tää on taas yksi niitä asioita, joista on kesäkandin työt kiinni. Eli on tosi tärkeää, että tää menee läpi. Kuitenkin valmistuvalla vuosikurssilla olevat ovat sanoneet, ettei sitä kannata turhaan etukäteen miettiä. Oon ite koittanut lukee sellasia asioita, jotka koen, että on tärkeetä osata myös kesätöissä. Toivottavaan, että se riittää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti