aneska's blog

aneska's blog

torstai 12. maaliskuuta 2015

OSCE lähestyy

Meillä oli tänään info OSCE-tentistä, joka järjestetään 24.4.2015. OSCE-lyhennehän tulee sanoista Objective Structured Clinical Examination. OSCEssa mitataan käytännön taitoja ja se tuleekin olla läpi, jotta saa ensi kesäksi viransijaiskelpoisuuden. Käytännössä tenttiin tulee opiskella kaikki tähän mennessä opetetut asiat.

OSCE on valtakunnallinen ja sen suorittaa Oulun lisäksi myös Kuopion, Turun ja Helsingin 4. vuosikurssin hammaslääketieteen opiskelijat samaan aikaan. Simuloituja tilannerasteja on 12 kappaletta, jotka tulee opiskelijan suorittaa itsenäisesti. Rasteilla voi olla palkattuja näyttelijöitä ja opettaja on vieressä arvioimassa ja pisteyttämässä opiskelijan suoritusta. Jos 5 rastia menee hylätyksi, ei pysty enää uusimaan OSCEa, eikä siten saa viransijaiskelpoisuutta kesälle, joten vähän jännittää!

Oulussa meitä on n. 50 tentin suorittajaa, joten meidät jaettiin kahtia. Puolet siis suorittaa tentin aamupäivällä ja puolet iltapäivällä.

Pitää kyllä alkaa suunnittelemaan, miten alkaa lukemaan tuohon. Varmaan pääsiäisloma olis hyvä käyttää lukiessa ja kertaillessa. Tuli jotenkin ihan samanlainen fiilis, kun ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisessa tuon infon jälkeen.

Hiukan aaltoilevana kulkee tuo stressi. Välissä kokee, että osaa jonku homman tosi hyvin klinikassa ja välillä tulee sitten älyttömiä epätoivon hetkiä. Mutta kai tää kaikki kuuluu oppimiseen? :) Nyt tuntuu jo, että ois viikonloppu alkanu, ku tänään oli viikon viimenen potilasvuoro! Huomenna saa vaan istua luennolla. Ei se ennen tuntunu niin rennolta, mutta jos vertaa, että potilastöissä pitää olla skarppina koko ajan, niin siihen verrattuna se tuntuu! Tietty potilastyöt on ehdottomasti kivoja. En nimittäin jaksais luennoilla istuskella kuitenkaan aina 8 tuntia päivässä :)



Nyt Finnkinoon super-päiville rentoutuu!! :))

2 kommenttia:

  1. Blogisi on ihan huippuhyvä, kun kerrot paljon konkretiaa kuvien muodossa opiskelusta. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla!! :) Pitää vaan nyt koittaa keretä useemmin kirjotteleen, ettei tuu pitkiä taukoja.

      Poista