aneska's blog

aneska's blog

maanantai 10. helmikuuta 2014

Tenttisuma almost selätetty !

Nyt on tammikuun alusta lähtien, kun koulu alkoi, niin meillä on ollut joka viikko vähintään yksi tentti. Ensi torstaina on suukirurgian tentti, johon yritän nyt keräillä energiaa, jotta jaksaisi lukea. Meinaa puhti loppua, kun ei ole yhtään viikkoa ollut, että olisi vain voinut koulujuttuja lueskella pelkästään fiiliksen mukaan. Tentit ei sinällään oo mitään kauheen isoja ollu, eikä asiat vaikeita, mutta kyllä nuo tuntuu silti kuormittavan ja oppimiskapasiteetti meinaa hetkellisesti täyttyä.

Tähän mennessä olleet
10.1. Endodontian tentti (endolupa)
17.1. Suukirurgian alkukuulustelu
24.1. Parodontologian uusintatentti (potilaslupa)
31.1. Ortodontian perusvalmiudet osa 1
3.2. Röntgen tentti (Röntgen kuvaus -lupa)
7.2. Radiologian tentti osa 2

ja tulossa olevat
13.2. Suurkirurgian perusteet -tentti
28.3. Ortodontian perusvalmiudet osa 2
14.5. Kruunu- ja siltaprotetiikan tentti
+ englannin tentti (jossain välissä luultavasti)

Ihmetyttää vähän, että tota tenttisumaa ei oltu mitenkää yritetty purkaa lukujärjestystä suunnitellessa. Tietenkään tota paron tenttiä ei ois ollu, jos olisin päässyt sen joulukuun puolella läpi. Se oli kuitenkin sen verran vaikea + oikein väärin -tyylinen tentti, jotka on monesti aika monitulkinnallisia, joten uusintaan meni. Odottelen tuosta paron uusinnasta tuloksia vielä, koska se pitää olla läpi, jotta saa potilasluvan. En siis oo pystynyt nyt saamaan omia potilaita, koska mulla roikkuu tuo, mutta oon pystynyt olemaan hoitajana avustamassa mun klinikkaparia, jolla on potilaslupa. Lähipäivinä pitäs selvitä, menikö läpi.

Myös se vaikuttaa tietenkin kovasti jaksamiseen, että käyn opintojen ohella töissä Subwayssa. Nyt viikonloppuna mulla oli sekä perjantaina että lauantaina yövuoro, jotka molemmat loppu about kuuden aikoihin aamulla. Hiukan unirytmit vieläkin sekaisin, mutta onneksi sain tänään nukuttua päikkärit.

Kesäksi oon koittanut hakea hammashoitajan töitä Oulusta ja lähialueilta. Kolmosvuoden jälkeen pystyi aikaisemmin tekemään suuhygienistin töitä, mutta noin vuosi sitten tuli uusi laki, joka kielsi suuhygienistin työt 3. vuoden opiskelijoilta työn itsenäisyyden vuoksi. Siksi ensi kesän suunnitelmissani onkin hammashoitajan työt. En oo aikasemmin ollut vielä ns. oman alan hommissa. Uskon, että hammashoitajan työssä oppii myös paljon samalla katsellessa hammaslääkärin työskentelyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti