aneska's blog

aneska's blog

torstai 21. marraskuuta 2013

Ensimmäinen potilas

Maanantaina oli tosiaan ensimmäinen potilas. Kyllä jännitti etukäteen paljon, mutta loppuen lopuksi olikin yllättävän rentoa :)

Meille oli varattu kahtena peräkkäisenä päivänä noin 3 tuntia aikaa potilaan kanssa. Molemmilla kerroilla keskityttiin lähinnä alkutarkastukseen, jossa tehtiin purentafysiologinen status, kariologinen status ja parodontologinen status. Lisäksi päästiin myös ottamaan röntgenkuvia. Jokaisen eri tarkistusstatuksen jälkeen kliininen opettaja tuli tarkastamaan potilaan vielä itse ja teki omia lisähuomautuksia statuksiin tarvittaessa. Mielestäni tarkistukset sujui yllättävän hyvin. Itsellä on ainakin vielä epävarma olo kliinisten muutosten tunnistamisen kannalta, kun sitä ei olla ihan kamalasti vielä harjoiteltu. Uskon, että se ei kuitenkaan kehity kuin tutkimalla.

Nyt tuli ehkä ensimmäisen kerran sellainen ahaa-elämys, että kyllä niitä opittuja tietoja tosiaan tarvitsee käytännössä ! Verrattuna siihen, kun on yli 2 vuotta vaan lueskellut teoriaa, niin se, että pääsi oikeasti käytännössä tekemään jotain, niin kyllä lisäsi lukumotivaatiota :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti